Ny automatcell för skiktläggning


Vi på Tojos fortsätter vår målmedvetna automatiseringsprocess med nya lösningar och effektivare metoder i vår produktionsanläggning. Tillsammans med en av våra stora kunder har vi under sommarmånaderna testkört en ny packningsmetod. Vi så kallat skiktlägger de färdiga produkterna istället för att bara släppa ner dem löst i kartong. Det innebär att en robot lyfter ut dom färdigsprutade detaljerna ur formverktyget, monterar ihop produkten som sedan förflyttas till en ny position där ytterligare en robot lyfter och lägger detaljerna i skikt på en pall enligt ett förprogrammerat mönster.

automatcell för skitläggning

När ett lager på pallen är fullt av produkter lägger roboten automatiskt en pappskiva ovanpå och ett nytt lager av produkter placeras över det andra.

Effektivare och ökad teknisk kompetens

Den nya förpackningsmetoden kräver därför mindre passning och personalen slipper att byta lådor, tejpa lådor, klistra etiketter mm. Detta gör att flödet blir mer effektivt än tidigare. Arbetet med robotceller ställer dock högre krav på teknisk kompetens hos personalen då vi själva programmerar om vår utrustning beroende på vad som ska tillverkas i produktionscellerna. Parallellt med igångkörningen har därför vår personal utbildats i den nya tekniken av vår samarbetspartner som också är leverantör av skiktläggningsutrustningen.

Formsprutad plast

Snabb igångkörning och högre kvalité

Igångkörningen och testningen har gått enligt plan vilket gjort att vi nu kör fullt ut med skarpa leveranser.

Eftersom vi tidigare packade produkterna direkt ner i kartonger och produkterna fortfarande är varma när de plockas ur verktyget var det större risk att de kunde bli deformerade. I och med att produkterna nu lägges i skikt behåller produkten sin form/rundhet under hela processen och under transporten till kund. Att vi bytt förpackningsmetod till automatisk skiktläggning gör att kvalitén på produkt och tillverkning blir optimal.

skicktpackad pall

Skicktpackad pall på väg till kund

Formsprutar – smått som stort!

Tojos är ett fullserviceföretag när det gäller produktion i plast genom formsprutning och tillverkar ett brett utbud från små detaljer till större produkter, allt från det enkla till de mer avancerade tekniska produkterna. Vår plastproduktion är automatiserad och vi har ett rationellt produktionsflöde.

Genom formsprutning kan man producera produkter i flera olika plastmaterial och vi berättar gärna för dig om olika material, lämpliga för formsprutning däribland biobaserade plaster. Vi kan hjälpa dig med allt från idé till färdig produkt samt med montering, packning och leverans.