Automatiserad produktion anpassas efter kundens behov!

Kvalitet,Nyhet om maskinparken / oktober 29, 2019

Toppmodern maskinpark utrustad med effektiva robotar

Tillverkningen på Tojos är mycket väl automatiserad och varje formsprutningsmaskin är idag utrustad med minst en robot och ibland i kombination, där dom plockar ur, förflyttar, monterar, kontrollerar, sätter på etikett och slutligen packar plastdetaljen. Utrustningen anpassas och programmeras individuellt efter tillverkningsprocessen och kundernas behov och krav.

Automatiserad produktion av plastdetaljerPlastproduktion Tojos

Exempel på moment som robotarna kan utföra:Automatiserad formsprutning av plastdetaljer

 

  • Plocka plastdetalj ur formsprutan
  • Förflytta detaljen till olika bearbetningsstationer
  • Montera ihop detaljer
  • Applicera klisteretikett
  • Placera IML-etikett (In-Mould Label) i formrum
  • Mönsterlägga detaljer i kartong

Kvalitetskontroll av plastdetaljen i samarbete med Vision-system

Kvalitetskontroll Tojos plastGod och jämn produktkvalitet

Det är höga kvalitetskrav för produktion av bl.a. medicinska produkter och för att säkerställa kvaliteten vid tillverkning använder vi också vision-system som samarbetar med robotarna. En avancerad kamera scannar plastdetaljen direkt efter tillverkningen vid formsprutan och datorns förinställda programvara jämför specifika mätpunkter och mätområden för att säkerställa att varje produkt är korrekt. På så sätt identifierar och eliminerar vi eventuella defekter på produkterna som när det upptäckts automatiskt plockas bort av roboten. Oavsett vad robotarna har för arbetsuppgift så genomför dom alltid samma rörelsemönster med samma precision dygnet runt vilket ger en hög och jämn produktkvalitet.

För att klara en hög automatiseringsgrad så har Tojos produktionsmedarbetare en hög teknisk kompetens inom programmering, driftsättning, service och underhåll.

Säkrare och renare arbetsmiljö

Det finns många fördelar med en automatiserad produktion bl.a. så försvinner farliga och monotona arbetsuppgifter. Under produktionen så går oftast den färdiga detaljen direkt ner i emballaget som försluts vilket innebär att produkten inte utsätts för onödig smutspåverkan.

Renare miljö för plasttillverkning

Bra produktionsekonomi

Automatiseringen gör också att Tojos blir konkurrenskraftig på marknaden vare sig vi tillverkar korta eller långa serier. Även om automatisering är en tung investering så är vi på Tojos övertygande om att det blir kostnadseffektivt både för kunden och oss själva i långa loppet. Vi kommer därför att fortsätta automatiseringsprocessen.

Mer om vår automatiserade produktion och mycket annat kan du läsa om på vår hemsida: www.tojos.se