Montering och paketering som gör gott

Packning / oktober 29, 2019

Vid tillverkning av formsprutade plastdetaljer på Tojos är automatisering alltid i fokus. Våra alltmer avancerade robotar tar hand om mycket arbete som tidigare utfördes manuellt.

I vissa lägen krävs dock manuella arbetsinsatser. Det gäller i första hand för efterbearbetning av plastprodukter. Detta skapar arbetstillfällen med enklare uppgifter.

Ett typexempel är Näsfrida

Montering av Näsfrida

En person sköter en monteringsrobot och fyller på de olika plastdelarna. Roboten monterar ihop den färdiga Näsfridan och släpper ner den i en låda.

Förpackning av Näsfrida

Teamet sitter ofta tillsammans och monterar berg av plastdelar. En förpackning med Näsfrida består av flera olika plastdelar, filter och manual som läggs i ett plastetui, och förpackas i en kartong om 10 enheter.

 

Paketering

Kartongerna läggs i transportlådor som tejpas ihop och ställs på pallar klara för leverans.

Hur kan vi hjälpa er?

Numera vill kunden ofta ha en komplett produkt, förr köpte man produktion, efterbearbetning och montage av olika leverantörer. Kunderna vill gärna samordna och förenkla så långt som möjligt för att förenkla logistik och spara kostnader. Vi hjälper gärna till med det.

Som kund kan ni t.ex. avtala om att komplettera, montera, paketera och förvara produkterna hos Tojos. Ni får på så vis en färdig slutprodukt som är klar för leverans.

Är det här någonting som skulle kunna passa dig och er verksamhet? Hör av dig till oss för ett förutsättningslöst samtal.

Har ni funderingar på ett nytt formsprutningsprojekt, eller montering och paketering?

Vi på Tojos Plast ställer gärna vår långa erfarenhet och breda kompetens inom formsprutning till förfogande för ert projekt!

Kontakta oss idag för mer info, ett möte eller en offertförfrågan!