Samarbete mellan Tojos Plast och Skånska Byggvaror resulterade i P-märkt kvalitet

Kvalitet,Nya samarbeten / oktober 29, 2019

Förbättrat energivärde genom rätt plastdetaljer

Plastdetaljer med rätt p-värde

Sedan drygt ett halvår tillbaka har Tojos Plast ett samarbete med Skånska Byggvaror. Syftet med projektet var att ta fram och tillverka plastdetaljer som när de är monterade i uterumsprofiler av aluminium ger god tätning och förbättrar energivärdet i deras olika versioner av uterum.

Resultatet blev 7 st olika formsprutade plastdetaljer som nu bidrar till att spara energi i deras P-märkta uterum och erhålla rätt isolervärde enligt märkningen.

P-märkning innebär att produkten är typprovad och att dess delar i kombination har genomgått noggranna kvalitetskontroller utförda av en oberoende part, i detta fall, Statens Provningsanstalt, SP. I kontrollen med P-märkningen på uterum ingår säkerhet, vattentäthet, lufttäthet och energiprestanda samt lovar högsta kvalitet, funktion och trygghet för köparen. 

Från vision till verklighet

Isolerade uterum med plastdetajer från Tojos

Tillsammans med ett team och konstruktör från Skånska Byggvaror har vi på Tojos konstruerat och utvecklat sex olika verktyg där vi formsprutar de olika plastdetaljerna. Dessa komponenter tillverkas i tre olika material med anledning av deras olika egenskaper och användningsområden i uterumsdörrarna.

Förutom att man formsprutar dessa produkter så monterar Tojos även så kallade rälsborst på ett par av produkterna som man sedan packar i separata satspåsar. Övriga produkter packas automatiskt med hjälp av robotar som är anpassade och programmerade så att rätt antal produkter packas i satspåsar direkt efter att de lämnar formsprutningsmaskinen.

Vad våra kunder tycker är viktigt för oss!

Det är viktigt att våra kunder känner sig både nöjda och trygga. Detta är en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Så här säger Jonas från Skånska Byggvaror om vårt samarbete…
”Vi valde efter en noggrann genomgång av leverantörer att samarbeta med Tojos då de kunde möta våra höga krav på kvalitet i produkterna samt erbjuda en flexibilitet i försörjningen som gör att vi i vår tur kan erbjuda våra kunder några av marknadens bästa produkter för P-märkta uterum.”
/Jonas Nilsson Produktchef Skånska Byggvaror

Formsprutar – smått som stort!

Tojos är ett fullserviceföretag när det gäller produktion i plast genom formsprutning. Allt från idé till färdig produkt med packning och leverans. Vi tillverkar ett brett utbud av plastprodukter, från små detaljer till större produkter, allt från det enkla till de mer avancerade tekniska produkterna. Vår plastproduktion är automatiserad och vi har ett rationellt produktionsflöde med teknik som borgar för kvalitet och effektivitet.

Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder och deras önskemål och är stolta över våra långa kundrelationer. Genom formsprutning kan man producera produkter i flera olika plastmaterial och vi berättar gärna för dig om olika material, lämpliga för formsprutning däribland biobaserade plaster.