company logo

Val av material


Vilken materialråvara du väljer till din formsprutade produkt är direkt avgörande för slutresultatet. Då utbudet är stort och variationerna många kan valet bli en rejäl utmaning.

Svårt att välja?

Kanske står du i valet och kvalet om vad som är bäst för just din produkt. Vänder och vrider på mängder av frågor och argument. Funderingar kring hållfasthet, tålighet, möjlighet till olika färgval, ytfinish, pris, miljöpåverkan, image.

Biomaterial allt större del

Främst handlar det om produkter i polymera material, men på senare tid har biomaterialen blivit både bättre och fler att välja på. Vi ser därför en större efterfrågan på dessa.

Vi hjälper dig

På Tojos Plast har vi en sammanlagd erfarenhet av polymera material och formsprutning på över hundra år och vi håller oss ständigt uppdaterade om vilka material som finns att tillgå på marknaden. Som partner i ditt projekt bidrar vi med värdefulla råd, tips och hjälp inför materialvalet. Allt efter önskan och behov.

Vill du lära dig mer?

Om du är intresserad och vill lära dig mer om polymerer, biomaterial, miljöpåverkan m.m. har vi här en länk som vi föreslår att du testar. Lycka till med din plastprodukt!

Länk till Plasticguide

Formsprutat plast Tojos Plast