Verksamhet / Policy


Tojos Plast tillverkar plastprodukter genom formsprutning. Så har det varit ända sedan starten 1951. Vi skräddarsyr lösningar och tillverkar dessa på uppdrag av våra kunder. Därför har vi inget lagerfört standardsortiment. I våra moderna produktionslokaler i Malmö formsprutar vi plastdetaljer för en mängd olika användningsområden. Från delar av ett gram upp till ett par kilogram. Våra kunder är verksamma i flertalet olika branscher, bland annat medicinteknik och livsmedelsemballage. Vi har ord om oss att vara professionella, lyhörda och flexibla och det är säkert en stor anledning till våra många långvariga kundrelationer.

Formsprutning av plast

tojos verktygskonstruktion

Verktyg – en förutsättning

I all vår tillverkning använder vi formsprutning som produktionsmetod. Det betyder att för varje detalj som ska tillverkas krävs ett verktyg. Vilket i sin tur betyder att serierna som tillverkas oftast blir långa för att kunna motivera framtagningskostnaden för själva verktyget. Vi hjälper våra kunder att ta fram verktyg med rätt egenskaper och rätt kvalitet. Ett jobb som kräver ett visst tålamod, men framför allt lång erfarenhet och stort kunnande. Något vi stolt kan säga att vi har. Vi har ingen egen tillverkning av verktyg utan anlitar för detta ändamål professionella verktygsmakare i både Sverige och Kina.

Automatisering och robotisering

Varje dag strävar vi på Tojos Plast efter att bli lite bättre och lite effektivare. Ett arbete som lett fram till att vår produktion blivit mer och mer automatiserad och robotiserad och att vi använder högeffektiva formsprutor. Fördelen med robotar är att de gör precis det de blivit tillsagda. Gång på gång. På exakt samma sätt varje gång utan att tröttna. Och våra duktiga robotprogrammerare ser till att instruktionerna som robotarna ges maximerar både effektiviteten och kvaliteten i produktionen. I och med robotiseringen har de formsprutade detaljerna väldigt hög och jämn kvalitet. Dessutom har den möjliggjort att vi kan hålla produktionen igång dygnet runt, alla dagar i veckan.

Komplett leverantör

När det handlar om att ta fram skräddarsydda plastdetaljer vågar vi påstå att vi är en komplett leverantör. Förutom själva formsprutningen erbjuder vi också tjänster i övriga delar av värdekedjan. Vår konstruktionsavdelning tar fram konstruktionen av produkten, eller delar därav. Allt enligt kundens önskemål. Vi ombesörjer också framtagning av verktyget som krävs för serieproduktionen. Vi kan dessutom både efterbearbeta, montera, etikettera och paketera den färdiga produkten. Och även lagerhålla och distribuera.

Certifieringar

Vi är certifierade enligt:

ISO9001 (kvalitetsstyrning)

ISO14001 (miljöengegemang)

ISO13485 (medical devices)